קיש חגיגי
לשכבת הבצק:
2 כוסות קמח כוסמין
1/2 כוס שמן קוקוס/זית
1/2 כפית מלח
8 כפות מים קרים
למלית:
5 כרישות (רק החלק הלבן)
צרור עלי מנגולד
סלסלת פטריות
חצי כוס עירית קצוצה/בזיליקום/אורגנו טרי
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
אופן ההכנה:
מערבלים את חומרי הבצק במעבד מזון לכדור ומשהים במקרר לשעה.
מכינים את המלית:
פורסים את החלק הלבן של הכרישה ומטגנים עם 2 כפות שמן זית עד להתרככות.
מוסיפים את הפטריות הפרוסות וממשיכים לטגן.
קוצצים דק את העלי מנגולד וחולטים בשלבים קודם את החלק הלבן ואז את החלק הירוק והרך של העלים.
מניחים בקערה.
כוס אגוזי קשיו שהושרו לפחות שעתיים במים ,מערבלים בבלנדר את הקשיו עם חצי כוס מים ומלח
מוסיפים עירית קצוצה.
מרדדים את הבצק על תבנית משומנת.
בקערה מערבבים את כל החומרים:
הירקות, גבינת הקשיו, שמן זית, אגוז מוסקט, מלח ופלפל
יוצקים על שכבת הבצק
אופים כ-30-40 דק’ בחום של 180 מעלות
גיוונים:
אפשר לגוון לפי תכולת הירקות במקרר וליצור שילובים מעניינים כיד היצירתיות שנחה עליכם.
בתאבון! תיהנו ושתפו!