מרק מעלי חוביזה וירקות
מכל עבר מציף הירוק ומשמח את הלב.
הגינות מלאות עכשיו בעלי חוביזה או בשמה העברי חלמית
החוביזה עשירה בנוגדי חימצון המנקים פסולת מהגוף
ונלחמים ברדיקלים החופשיים,
עשירה באבץ ומכאן טובה לנשירת שיער.
בחוביזה משתמשים כתרופה עממית לטיפול במחלות בדרכי העיכול
,בדלקות בדרכי העיכול,
עוזרת בבעיות במערכת הנשימה ,מערכת השתן ועוד.
אפשר להוסיף את העלים לשייק הבוקר,להכין ממולאים וקציצות.
כל הילדות בקיבוץ נהנינו מקציצות חוביזה שקטפנו בטיולים.
אז הנה מתכון משובח של אמי לילי הירשברג מעלים טריים של חוביזה שנקטפו באותו בוקר לימים קרים, מזין, מלא כל טוב ומשתלב יפה בניקוי.
מצרכים:
חצי ק”ג דלעת חתוכה לקוביות
חצי ק”ג גזר חתוך לקוביות
שני בצלים גדולים
3/4 סיר עלי חוביזה קטופים ושטופים
אגוז מוסקט
פלפל לבן
פלפל אנגלי
פלפל שחור
1/2 קרטון חלב קוקוס
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל עם שמן קוקוס, מוסיפים את הירקות. מבשלים עד לריכוך. טוחנים את המרק
, מוסיפים תבלינים ואת החלב קוקוס.
מערבבים
ומגישים חם.
בתאבון! תיהנו ושתפו