גבינת קשיו ביתית
ניתן לקשט את הגבינה גם בפירות יבשים ואגוזים במקום עשבי התיבול.
מצרכים:
2 כוסות קשיו
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כף שמרים תזונתיים (כמו שמרי בירה)
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
ביום לפני, משרים את אגוזי הקשיו בקערת מים פושרים. מכסים את הקשיו במים ולשים אותה במקרר למשך הלילה.
ביום למחרת, לסנן את המים ולשים את הקשיו במעבד מזון.
להוסיף למעבד מזון את מיץ הלימון, השמרים, השמן והמלח ולערבל במשך 10-12 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
אם הגבינה סמיכה מידי, ניתן להוסיף עוד מים.
להעביר את הגבינה לקערה ולתת לה להתקרר במקרר למשך שעה.
לאחר מכן לדחוס את הגבינה לתוך תבניות רינג ולתת לזה להתקרר במקרר לעוד כמה דקות.
לאחר מכן, להוציא את הטבעת ולגלגל את הגבינה בעשבי תיבול.
בתאבון! תיהנו ושתפו